četvrtak, 30. lipnja 2016.

HRVATSKA TVRTKA IZ SNOVA: Šef odlučio sve zaposlenike počastiti ljetovanjem na Kanarima


Vrući zagrebački asfalt zaposlenici tvrtke Bellabeat ovo ljeto zamijenit će Kanarskim otočjem, kamo ih vodi njihov šef.



Ovo ljeto posrećilo se zaposlenicima zagrebačke tvrtke Bellabeat koja stvara pametne uređaje što ženama pomažu u praćenju kvalitete života i zdravlja u različitim životnim fazama.


“Uvijek sam na Facebooku gledao fotografije vlasnika nekih kompanija kako putuju na egzotične lokacije. I ja sam želio biti na tim mjestima, ali to zbog rada kompanije nisam mogao izvesti jer jednostavno nije fer prema cijelom timu. Stoga smo odlučili promijeniti model i stvoriti situaciju – ili idu svi ili ne ide nitko. Budući da su zagrebačke vrućine nepodnošljive, a ljetni mjeseci ionako neproduktivni, odlučili smo preseliti cijeli tim na Kanarsko otočje. Bellabeat je tamo zakupio luksuzne vile s bazenima, a svaki član tima ima mogućnost na Kanarima provesti koliko god vremena želi. Radno vrijeme je fleksibilno i svaki zaposlenik može odrediti kada, koliko i kako će raditi”, objašnjava zaIndex osnivač Bellabeata Sandro Mur.

Sami će birati što žele raditi

Objasnio je zašto se odlučio na ovaj potez: “Shvatili smo da su najproduktivniji model rada hackatoni gdje se ljudima pruža mogućnost da izaberu određenu problematiku i pokušaju pronaći rješenje, a isti model rada primijenit ćemo i na Kanarima gdje ljudi sami mogu izabrati na čemu žele raditi”.
Da su zadovoljni zaposlenici i najproduktivniji dokaz je i ova zagrebačka tvrtka koja je u svibnju 2015. godine lansirala uređaj za praćenje zdravlja žene, tzv. pametni nakit LEAF,  kojeg su svjetski mediji proglasili jednim od najboljih gadgeta u toj godini.
                   Uređaj koji je Bellabeatu donio nagradu prošle godine


Foto: Borna Filić/PIXSELL


Nema komentara:

Objavi komentar