subota, 6. kolovoza 2016.

Veležovka Amina Kajtaz najljepša sportašica OI u Rio de Janeiru


Neka je Velež ispao u Drugu ligu i neka je mnogima teško preko usta i prstiju izgovoriti to ime, ali je Velež trajna kategorija ma koji rang igrao. Jer i naša ljepotica Mostarka Amina i ovog trenutka ispisuje jednu od najljepših priča o sebi, svojom roditeljima, svom gradu, svom Veležu i svojoj Bosni i Hercegovini.


Piše: Nermin Bise

Sudije još nisu na sportskim borilištima u Rio de Janeiru ni označile početak takmičenja na Olimpijskim igrama, a naša Mostarka Amina Kajtaz proglašena je po izboru korisnika društvenih mreža širom svijeta, najljepšom učesnicom Olimpijade. Fotografije s nastupa naših olimpijaca na defileu i ceremonije otvaranja Olimpijade u Riju održane noćas po našem vremenu postale su hit na društvenim mrežama. Glavna junakinja je naša Amina Kajtaz, 19-godišnja plivačica PK Velež iz Mostara.

I dok pojedini domaći portali, da li zbog neznanja ili pakosti, u ovoj fantastičnoj vijesti koja nam stiže iz Rio de Janeira i cijeloga svijeta prešućuju činjenicu da je Amina član kluba koji nosi sveto ime Velež, to ćemo mi na 24sata podsjetiti zbog propusta nekih drugih, da je vrijedna informacija i to da je Aminin otac jedan od najboljih fudbalera Veleža Sead Sejo Kajtaz. Sejo Kajtaz koji je na fudbalskim terenima bivše zajedničke države u žargonsku terminologiju uveo dribling pod nazivom ''bicikl'' danas je jedan od najpoznatijih i najuticajnijih ljudi u našem Fudbalskom savezu, naravno uz legendarnog Ivicu Osima.

Zbog čega se u priči o Amini Kajtaz prelazi preko imena njenog kluba, imena njenog oca u trenutku kada naša prelijepa olimpijka plijeni svjetsku javnost, vjerovatno je poznato onima koji pokušavaju skriti nešto što se skriti ne može. Neka je Velež ispao u Drugu ligu i neka je mnogima teško preko usta i prstiju izgovoriti to ime, ali je Velež trajna kategorija ma koji rang igrao. Jer i naša ljepotica Mostarka Amina i ovog trenutka ispisuje jednu od najljepših priča o sebi, svojim roditeljima, svom gradu, svom Veležu i svojoj Bosni i Hercegovini.

Neka pati kome smeta.

1 komentar:

  1. To su nasa Djeca ! Za njih vrijedi zivjeti ! Otjerajmo monstruozne spodobe u antropomorfnom oblicju sa vlasti ! Zamislite : Cjelovit Mostar u liku divne Djevojcice AMINE KAJTAZ ! Na Neretvi sam naucio plivati a u Mostaru voljeti Ljude ! Ziva nam i zdrava bila draga AMINA ! Ti si nama Bosancima i Hercegovcima vec darovala Zlatnu medalju svojim POSTOJANJEM.Hvala Ti za to !mzh

    OdgovoriIzbriši