četvrtak, 4. kolovoza 2016.

Uskoro otvorenje Sunnylanda: Tobogan od 600 metara i restoran s pogledom na Sarajevo




Zabavni park Sunnyland, ukupne vrijednosti oko 15 miliona konvertibilnih maraka, polako poprpima svoj konačni oblik, a radnici vrše posljednje pripreme koje će rezultirati punom funkcionalnošću ovog jedinstvenog objekta.

Amer Ćorić iz kompanije Dubos koja je radila studiju izvodljivosti, za Klix.ba je objasnio da se iza projekta nalazi grupa investitora iz nekoliko zemalja.

"Predviđeno je i širenje projekta, a početna faza zauzima oko 16.000 kvadratnih metara. Objekat čini restoran sa oko 160 do 180 mjesta, dok će na terasi biti moguće postaviti oko 150 mjesta. U donjem dijelu objekta nalazi se dječija igraonica, a glavna atrakcija je 'alpine coaster' koji je dugačak oko 600 metara", objašnjava Ćorić.

Maksimalna brzina koje će vozilo na alpine coasteru moći razviti je 40 kilometara na sat, dok će se ona moći korigovati pomoću poluge koja će biti fiksirana na vozilo. 

"Radi se o vrhunskoj opremi njemačkog proizvođača koji ima nultu toleranicju na povrede bilo koje vrste i još uvijek se nije desilo da vozilo iskoči iz šina", kazao je Ćorić.

Plan investitora je da ovoga ljeta završi građevinske radove. Krajem sedmice će biti finaliziran i parking sa 300 mjesta, a počela i montaža unutrašnje opreme gdje bi se za 20-ak dana okončala većina građevinskih radova.

"Nakon toga slijedi kratki trening osoblja i brzo otvorenje za javnost. Cijene će biti prilagođene stanovnicima Sarajeva jer većinu gostiju očekujemo iz tog grada i njegove okoline", zaključio je naš sagovornik.

Nema komentara:

Objavi komentar