ponedjeljak, 21. prosinca 2015.

POHVALIO SE SVOJOJ BOSNI: Otišao u Austriju i evo kakvu vilu i auto ima



Mnogi Bosanci i Hercegovci zahvaljujući idejama i dobrim poslovnim potezima stekli su veliki ugled u zemljama u kojim žive. Takav je i primjer Seada Hadžića, brata pjevača narodne muzike Osmana Hadžića, koji živi i veoma uspješno se bavi biznisom u Austriji.
Korak po korak, godinama strpljivo i sa velikom željom za uspjehom Sead je gradio privatni biznis, a danas je vlasnik čak tri uspješne firme u Austriji. Njegovi Appartmani Dalila u gradu St.Michael u regionu Lungau, smješteni su u neposrednoj blizini najprestižnijih austrijskih skijališta 

Katschberg i Obertauern, i danas su dobro poznato boravište mnogim vrhunskim skijašima i ljubiteljima zimskih sportova koji u njih dolaze iz brojnih zapadnih zemalja, ali i iz BiH.

U njegovim apartmanima tako redovno odmaraju najpoznatiji glumci, muzičari, ali i sportisti Austrije. U njima su snimljeni i brojni muzički spotovi i reklame velikih kompanija u Austriji, a posljednji u nizu velikih projekata su fotografije za novu klasu Mercedesa GLE koje su rađene ispred “Dalile”.



Hadžić je posao započeo na estradi kao menadžer nastupa i koncerata najvećih muzičkih zvijezda iz regiona, između ostalih i Dine Merlina, Halida Bešlića…

Zanimljivo je da je Hadžić firme nazvao po imenima svoje djece. Apartmane po starijoj kćerki Dalili, dok je kompaniju za kupovinu i prodaju nekretnina Immobilien Danis GmbH nazvao po sinu Danisu, koji je, pak, ime dobio po bh. Oskarovcu Danisu Tanoviću.

– Ja i supruga Mersa imamo još jednu kćerkicu Belmu, no ona zasad nema ništa obilježeno svojim imenom. Sve troje djece su modeli i više puta su reklamirali brendove Marc O'Polo, ljetnu kolekciju za djecu Adelsberger za EU, kao i skijašku opremu i patike za Hofer i Aldi – kaže Hadžić.

Sead već nekoliko godina razmišlja o izgradnji apartmana na bh. planinama, ali, kako kaže, država ne prepoznaje velike turističke potencijale u BiH.



– Naravno da bih prije ulagao i gradio u domovini nego u Austriji, ali nadležni umjesto da privlače investitore oni ih zakonima naprosto tjeraju. Bosna i Hercegovina ima velike potencijale da postane jedna od vodećih zemalja u turizmu i da veliki broj stanovnika živi od ovog biznisa. Imamo najljepše prirodne potencijale u Evropi, ali ih nikako ne znamo iskoristiti i stvoriti ambijent za veliki napredak u turizmu. Šta bi Evropljani dali za Igman, Bjelašnicu, Jahorini i Vlašić – zaključuje Hadžić.


Nema komentara:

Objavi komentar