ponedjeljak, 21. prosinca 2015.

FACA SVE GOVORI: Ovo je 23-godišnjak koji je u Zenici provalio u porodičnu kuću i silovao 68-godišnju staricu!

Šemso Karić (23) iz Zenice uhapšen je i priveden pod sumnjom da je silovao Zeničanku V. R. (68), saznaje „Dnevni avaz``.  Prema dostupnim informacijama, Karić je u petak popodne provalio u kuću V. R. u zeničkom selu Putovići, nakon čega je počinio silovanje.
Brza akcija

Prema preliminarnim nalazima policijske istrage, motiv nije bila pljačka niti razbojništvo, pa tako glasi i policijski izvještaj i tužilački prijedlog, u kojem se navodi samo djelo silovanje.

Brzom policijskom akcijom, po zaprimljenoj prijavi, Karić je identificiran, lociran te uhapšen, a u subotu je i saslušan u Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona. 

Kako saznajemo, Karić je, također, iz Putovića te je poznavao žrtvu. Prema informacijama iz ovog sela, ranije je imao manjih „sukoba`` sa zakonom, ali se uglavnom radilo o sitnim prekršajima i krađama. 




U Putovićima su šokirani ovim činom te ne mogu vjerovati da se ovakav zločin dogodio „usred bijela dana`` te da je žrtva osoba starije životne dobi. 

Dežurni tužilac Tužilaštva ZDK  saslušao je Karića te za njega zatražio jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti da ponovi djelo, utječe na svjedoke ili pobjegne. 

Zadržan u pritvoru

Karić je potom prebačen u Općinski sud Zenica, gdje će iznova biti saslušan kod sudije za prethodno saslušanje, koji će se očitovati o tužilačkom zahtjevu za određivanje pritvora. 

U međuvremenu, osumnjičeni će provesti do 72 sata u policijskom zadržavanju, a, ako sudija potvrdi prijedlog Tužilaštva, bit će proslijeđen u Pritvorsku jedinicu Kaznenopopravnog zavoda Zenica, gdje će provesti minimalno 30 dana ili sačekati podizanje optužnice i početak suđenja. 

Povećan broj slučajeva u Federaciji BiH

Prema podacima Federalne uprave policije, za prvih devet mjeseci ove godine u Federaciji BiH prijavljena su 22 krivična djela silovanje, što je više za četiri nego u istom periodu prošle godine. Za prvih devet mjeseci ove godine zbog silovanja su prijavljene 24 osobe, među kojima su jedan maloljetnik i 10 povratnika u vršenju krivičnih djela.  

Nema komentara:

Objavi komentar