četvrtak, 2. lipnja 2016.

Učenici škole "Vladislav Skarić" sakupljaju novac za školski pribor djece iz Konjević Polja






Povodom Dana škole Osnovna škola "Vladislav Skarić" iz Sarajeva, pored niza drugih aktivnosti, organizovala je i prodajni bazar učeničkih rukotvorina.

Sva zarada od bazara bit će iskorištena za nabavku školskog pribora djeci koja pohađaju instruktivnu nastavu u Edukativnom centru Nova Kasaba.

Također, učenici škole će sutra posjetiti druge iz Nove Kasabe u Srebrenici i uručiti im školski pribor, te prisustvovati završnoj svečanoj priredbi.

- Ove godine obilježavanje Dana škole provodimo kroz više aktivnosti i u više dana. 

Jučer smo imali priredbu na engleskom jeziku u kojoj je učestvovalo gotovo 100 učenika, gdje smo roditeljima pokazali šta su učenici naučili u toku ove školske godine na časovima engleskog. Imali smo i završnu manifestaciju uspješnog projekta "Proljetna nastava" koji je realizovan u IV razredu – rekao je v. d. direktora škole Meho Pirić.

 Obilježavanje Dana škole provodimo kroz više aktivnosti i u više dana


On se zahvalio svim učenicima i nastavnicima škole na predanom radu.

- Posebne zahvale roditeljiam naše djece i Službi za obrazovanje Općine centar koji su nam omogućili odlazak na priredbu u Srebrenicu – rekao je Pirić.

Inače, djeca iz Konjević Polja, kojima u RS-u nije dozvoljeno izučavanje  nacionalne grupe predmeta, nakon instruktivne nastave u Novoj Kasabi, krajem svake školske godine u školi "Vladslav Skarić" rade završni ispit.


Autor: A.U.

Nema komentara:

Objavi komentar