ponedjeljak, 29. veljače 2016.

Žuti alarm za Sarajevo, Mostar i Livno: Očekuje se olujni vjetar

Meteoalarm izdao je žuto upozorenje za područja Sarajeva, Mostara i Livna zbog očekivanog olujnog vjetra u noći sa nedjelje na ponedjeljak.


Očekivani udari vjetra od 40 do 60, lokalno i do 70 kilometara na sat mogući su u večernjim satima.

Početak naredne sedmice obilježit će oblačno i kišovito vrijeme. Sunčanije će biti u istočnim dijelovima zemlje i u Krajini. Jutarnje temperature će iznositi od tri do osam, a dnevne od devet do 15, u Hercegovini do 17 stepeni Celzijusa.

Oblačno vrijeme očekuje se i u utorak. U prvom dijelu dana kiša se očekuje u Hercegovini i Krajini, a do kraja dana u cijeloj zemlji. Na planinama moguć je slab snijeg. Jutarnje temperature od minus jedan do četiri, a dnevne od osam do 14 stepeni Celzijusa.

Slično vrijeme preovladavat će i u srijedu. U jutarnjim satima bit će kiše dok se u višim područjima Bosne očekuje susnježica i snijeg. Bez padavina će biti u Posavini i Krajini. U ostatku dana u Hercegovini moguća kiša, a na istoku Bosne, prije podne, slab snijeg. 

Oblačno i kišovito vrijeme zadržat će se i u četvrtak, kada se očekuju jutarnje temperature od nula do pet, a dnevne od tri do sedam stepeni Celzijusa.

Nema komentara:

Objavi komentar