nedjelja, 7. veljače 2016.

Sudarili se Mercedes i Toyota TRAGEDIJA KOD ŽEPČA: U teškoj saobraćajnoj nesreći poginuli dvije djevojke i mladić






Na magistralnom putu M-17, u mjestu Goliješnica kod Žepča, u blizini benzinske pumpe "Sliško", sinoć oko 23:15 sati dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su smrtno stradale tri osobe iz Žepča, dok su tri osobe iz Goražda zadobile teške tjelesne povrede. U direktnom sudaru Mercedesa marke 190, registarskih oznaka (E-70-M-070) i Toyote austrijskih registarskih oznaka (GS-235-AW) poginuli su vozač Mercedesa Oliver Hrkač iz Tatarbuđaka, suvozač Monika Antolović (19) iz Goliješnice i Nevena Mijić (20) iz Orahovice, svi sa područja općine Žepče

Mercedes u kojem su poginule dvije djevojke i mladić 

Teške tjelesne povrede zadobili su Enisa (43), Bisera (49) i dječak Ermin Bekto (12) iz Goražda. U spašavanju teško povrijeđenih i izvlačenju nastradalih učestvovao je tim PVJ Žepče: Ivica Nikolić, Velid Maličbegović i Ilija Perković. Zbog siline udara u totalno uništenom Mercedesu vatrogasci su morali rezati limove kako bi izvukli unesrećene. Teško povrijeđene osobe kolima Hitne pomoći Doma zdravlja Žepče direktno su prevezene u Kantonalnu bolnicu Zenica. 

Toyota u kojoj su tri osobe teško povrijeđene 


Prema nepotvrđenim informacijama i izjavama očevidaca, uzrok udesa je neprilagođena brzina uslovima na putu. Zvanične uzroke koji su doveli do saobraćajne nereće koji su tri mlada života odveli u smrt utvrđuju operativni policijski organi. Uviđaj na licu mjesta izvršila je policija PU Žepče kojim je rukovodila tužiteljka Kantonalnog tužilaštva ZDK Adisa Kadušić. Saobraćaj na ovoj dionici magistralnog puta M-17 bio je u prekidu skoro pet sati, a normalno funkcionisanje saobraćaja uspostavljeno je jutros oko 5 sati. 



Vozila na kojima je pričinjena totalna šteta prevezena su u jutarnjim satima u krug Policijske uprave Žepče. 

Nema komentara:

Objavi komentar