petak, 30. listopada 2015.

VIDEO: KOMPANIJA IZ BIH PROIZVODI DIJELOVE ZA NOVE TRKAĆE MODELE MERCEDESA I PORSCHEA



Svima je poznato da se u mnogim gradovima u BiH proizvode dijelovi za automobile, koji se potom transportuju u velike kompanije širom Evrope. Međutim, malo ko bi vjerovao kada bismo rekli da se dijelovi za novu sportsku verziju Porschea i Mercedesa, koji će svjetlo dana ugledati tek naredne godine, proizvode u malom gradu na sjeveru BiH.
“TIKT Manufaktura”, kompanija je koja se bavi uslužnom CNC obradom metala, uglavnom za njemačko tržište. Priča o uspjehu brenda “TIKT” počela je 1999. godine kada su braća Krešimir i Tomislav Bodrožić pokrenuli ovaj projekat u Bosanskoj Gradišci.


.“Uglavnom se bavimo proizvodnjom dijelova za mašinsku industriju, te za autoindustriju, uglavnom trkaća odjeljenja. Naši dijelovi nalaze se u trkaćim automobilima Mercedesa, Porschea i Audija”, kaže Krešimir Bodrožić, direktor kompanije “Tikt Manufaktura“.
Direktor Bodrožić proveo nas je kroz svoju kompaniju, te nam predstavio proizvodni proces, kao i neke od finalnih proizvoda


Tikt Manufaktora samo je jedan u nizu primjera da se u našoj zemlji mogu proizvoditi visokosofisticirani proizvodi za najzahtjevnije klijente. U ovoj kompaniji najavljuju da se ne namjeravaju zaustaviti na dosadašnjim uspjesima, već obećavaju širenje svog poslovanja, te otvaranje novih radnih mjesta.


Nema komentara:

Objavi komentar