četvrtak, 29. listopada 2015.

Misica na koljenima ljubi majci stopala - a razlog je prava lekcija za sve



Khanittha Phasaeng (17) vratila se u rodno selo na Tajlandu kako bi se zahvalila majci na svemu što joj je pružila. Khanittha je nekoliko dana prije toga pobjedila na izbru za mis na Tajlandu, a slika na kojoj se vidi kako djevojka sa blještavom krunom i visokim štiklama kleči na koljenima i ljubi majci noge brzinom svjetlosti je obišla svijet - i dirnula čak i najtvrđa srca.


Njena majka ju je sama odgojila, sve vrijeme skupljajući i reciklirajući đubre kako bi zaradila novac i obezbjedila Khanitthi sve što joj je potrebno. Ona je vremenom izrasla u pravu ljepoticu, koja je sada za to i dobila krunu - ali nije zaboravila ko je zaslužan za njen uspjeh.
Ne skidajući blještavu krunu sa glave, misica se sagla na koljena i poljubila majci stopala, i to sve pored kanti za đubre, pored kojih su njih dvije godinama provodile dane. Ovo se smatra najponiznijim znakom zahvalnosti na Tajlandu, a slika je postala pravi hit čim je objavljena na internetu.
Khanittha je izjavila za lokalne medije da je uopšte nije sramota što se bavi recikliranjem otpada da bi zaradila za život.
- Sve što danas imam, imam zahvaljujući mojoj majci. Ona i ja zarađujemo za život baveći se poštenim poslom, pa zato ne vidim čega bih se stidjela - rekla je skromna misica.

Nema komentara:

Objavi komentar