srijeda, 15. srpnja 2015.

Tajna-hrono-ishrane-saznajte-zasto-je-njen-blog-imao-vise-od-300-000-pregleda-strana-za-3-nedelje-recepti


Ona je žena koju u mnogo čemu treba slediti. Na prvom mestu, zbog načina života i razmišljanja o istom. Upoznajte Anu Ćubelu, Hrono Kuvaricu, i ženu koja je pokrenula pravu revoluciju kada je ishrana u pitanju, saznajte zašto je njen blog imao više od 300.000 pregleda strana za 3 nedelje i zapamtite: zabluda je da je zdrava ishrana skupa!
Ana Ćubela je dugi niz godina u medijima, ali je, kako kaže, oduvek volela da kuva. Tako je i postala Hrono Kuvarica, čiji je blog pokrenuo svojevrsnu revoluciju u kulinarstvu, načinu razmišljanja ljudi, ali i načinu života. Pre izvesnog vremena i sama se odlučila za novi režim ishrane.

I vi ste na moćnoj hrono dijeti? Ne brinite, imamo za vas četiri fenomenalna slatkiša (RECEPT)

Za Dnevno.rs otkrila je zašto se odlučila na ovaj korak, kao i na koji način održava svojveoma popularan blog, za koji nije očekivala da će doživeti baš toliku popularnost.
Ona je žena koju u mnogo čemu treba slediti. Na prvom mestu, zbog načina života i razmišljanja o istom. Upoznajte Anu Ćubelu, Hrono Kuvaricu, i ženu koja je pokrenula pravu revoluciju kada je ishrana u pitanju, saznajte zašto je njen blog imao više od 300.000 pregleda strana za 3 nedelje i zapamtite: zabluda je da je zdrava ishrana skupa!
Ana Ćubela je dugi niz godina u medijima, ali je, kako kaže, oduvek volela da kuva. Tako je i postala Hrono Kuvarica, čiji je blog pokrenuo svojevrsnu revoluciju u kulinarstvu, načinu razmišljanja ljudi, ali i načinu života. Pre izvesnog vremena i sama se odlučila za novi režim ishrane.

I vi ste na moćnoj hrono dijeti? Ne brinite, imamo za vas četiri fenomenalna slatkiša (RECEPT)

Za Dnevno.rs otkrila je zašto se odlučila na ovaj korak, kao i na koji način održava svojveoma popularan blog, za koji nije očekivala da će doživeti baš toliku popularnost.
Kada si, kako i zašto došla na ideju da napraviš blog?
– Prvo sam napravila pejdž Moja hrono kuhinja na Fejsbuku, u želji da sačuvam recepte na jednom mestu. Nisam očekivala da ću preko noći skupiti 4.000 lajkova. Kada sam prešla 10.000 lajkova, shvatila sam da bi bilo jako neozbiljno sa moje strane da ne napravim blog. Ljudima se očigledno sviđa to što radim.
Da li si ocekivala baš toliko dobre reakcije?
– Ne ovoliko dobre.
Da li sama sve radiš, pišeš, uređuješ?
– Sve radim sama. I sve teže stižem. Mnogo posla ima, ali ne žalim se, zaista uživam u blogu. A pre svega u kuvanju.
Da li mislis da bi to moglo da preraste u nesto veće, značajnije?
– Sa više od 300.000 pregledanih strana za tri nedelje, rekla bih da je i sad dobro posećen. A nadam se da će biti još više. Videćemo u budućnosti šta će biti.
Koliko često izbacuješ postove, da li postoji neko pravilo?
– Gledam da imam između jednog i tri posta dnevno. Volela bih da ih ima više, pošto je ovo kulinarski blog, pre svega sa receptima, ali to trenutno nije moguće. Jedino da ukinem spavanje.
Na koji način smišljaš recepte?
– Nešto sama, nekad kombinujem dva ili tri postojeća, prerađujem recepte koje smo uvek u familiji koristili da sada budu po hrono, nalazim na internetu, razmenjujem sa drugim ljudima koji su na hrono…
Da li svako jelo sama isprobaš, pa tek onda postaviš na blog recept i primenu?
– Mora da se isproba. Ali ja volim i da priznam kada sam napravila neku grešku. Svi ih pravimo, posebno mi koji nismo profesionalni kuvari. I naravno, bilo je tu i promašaja koji nikad nisu ugledali svetlost dana.
Zašto je važno da primenjujemo hrono kuhinju u svojoj ishrani?
– Zato što je to, po meni, jedini ispravan način. Doručak treba da bude bogat, da sadrži ugljene hidrate, masti i proteine. Ručak treba da bude dopuna goriva, da se jede kvalitetno meso i povrće, ali bez ugljenih hidrata svaki dan. I kad jedem ugljene hidrate za ručak, kao što je pasta, jedem samo sa povrćem, nikad sa proteinom. Večera što laganija, sa zelenim ili belim povrćem i nekim lakšim proteinom. Ako jedemo slatko, jedemo ga samo u vreme popodnevne užine jer slatko samo tada ne pravi haos u telu. Između obroka nema grickanja jer to samo doprinosi maltretiranju pankreasa i prekomernom gojenju. Ne jedem belo brašno, beo šećer jako retko. I ne fali mi.
Ukoliko smo uspeli da vas zainteresujemo, posetite Anin blog hronokuhinja.rs

Otkrivamo tajne velikih majstora: Vrhunski recepti za hrono ishranu

Kako biste mogli da se uverite u magično dejstvo hrono kuhinje, evo predloga za nekoliko obroka, užinu ili poslasticu.
– Brze lepinjice
Prvo umutite jedno jaje i čašu (od kiselog mleka) kisele vode
Zatim dodate dve i po čaše brašna, kašičicu sode bikarbone, malo soli
Kašikom vadite smesu. Otprilike dve kašike po lepinjici
Kada ih izvadite, možete da ih ostavite takve, biće rustično čupave. A možete i da ih malo oblikujete vlažnom kašikom
Lepinjice mogu bez ičega u rernu, a možete i da dodate: krupnu morsku so, kim ili susam, mekinje….šta volite
Kada napravite smesu, ostavite je da stoji desetak minuta. Za to vreme zagrejete rernu, sve sa plehom, na najjačoj temperaturi
Kada ih stavim na pek papir i ubacim u rernu, temperaturu spustim na 200. Budu gotove za 10 minuta

– Klasičan doručak
Samo jaja na oko, pržena na svinjskoj masti, pa posuta karijem. Jedino smo morali da vodimo računa da tri jaja budu dobro pečena, a tri rovita. I uspelo je, iako su bila u istom tiganju

– Pita sa plavim patlidžanom
Potreban je kilogram plavog patlidžana. Ispeče se u rerni, ohladi, oljušti i isecka na sitno. Proprže se 3 ili 4 glavice crnog luka, ubaci patlidžan i dodaju se začini: so, biber, origano, majoran…..ko šta voli. Na kraju se umeša 1 pavlaka

Ređa se red kora, red fila. Iseku se kocke u plehu i stavi se u rernu. Na pola se pečenja dodaju se 4 jaja umućena sa još jednom pavlakom. Ukupno se peče sat vremena

– Ručak: Hrono musaka
Preko nedelje nemam mnogo vremena za kuvanje pa za ručak volim da spremim nešto što može da se jede dva ili tri dana, a da se lako pakuje (da ne tarži veliku zapreminu i kutije jer je to teško za nošenje na posao).
Ova musaka se ne razlikuje mnogo od obične. Povrće ne pohujem niti grilujem, već stavljam sirovo. Samo se pre toga posoli i ostavi da pusti višak vode. Ako volite da ga obradite, bacite ga samo malo u gril tiganj.23

Ako želite da imate ravan stomak poput top modela, pratite ova jutarnja pravila! (UPUTSTVO)

Prodinstate crni luk, kada postane staklast ubacite mleveno meso (ili juneće ili svinjsko, nikako mix) i začine po želji. Kada meso postane braon, možete da dodate pardajz sok i da ga ukrčkate, a možete i bez toga. Ređate povrće, pa fil, pa povrće i tako redom.
Mi smo ovog puta stavili plavi patlidžan, tikvice i malo crvenog paradajza za kraj. Vi možete da pravite samo sa jednom vrstom povrća.
Zaliva se samo sa belancetom i malo kisele vode.

– Piletina sa prelivom od peršuna
Veza peršuna se stavi u blender sa 3 manja čena belog luka, malo morske soli, maslinovog ulja i sokom od pola limuna. Sve se samelje i prelije se pileće belo meso ispečeno na teflonu.
Kao prilog može bilo koje zeleno ili belo povrće, a kod mene na tapetu ovo veče je bio brokoli. Jer volim brokoli!
Prijatno!

[stextbox id=“info“]– Poslastica: hrono Braunis
125 grama putera
125 grama čokolade od 70% kakaoa
75 grama lešnika
2 jaja
pola kašike putera
50 grama brašna od spelte
Umutite puter, ovih 125 grama, penasto koliko to možete bez šećera. Na vatri rastopite čokoladu i ovu jednu kašiku putera. Sjedinite puter, čokoladu i jaja koja ste pre toga umutili. Prvo sam umutila čvrsto belanaca pa onda dodala žumanca. Na kraju umešate brašno i lešnik i dodate 2o kapi stevije.

Nema komentara:

Objavi komentar