subota, 6. kolovoza 2016.

TAJNA POSJETA Saudijski princ stigao u Sarajevo





Mladi princ Salman bin Abdul Aziz bin Salman el-Saud, član kraljevske porodice Saudijske Arabije, jučer je privatnim letom stigao u Sarajevo. Avion je na Sarajevski aerodrom sletio u poslijepodnevnim satima, a saudijski princ se nakon toga uputio u jedan sarajevski hotel. 
Kraljevska porodica
Iako ga je naša ekipa dočekala na aerodromu, princ Salman nije davao izjave niti su jučer do zaključenja ovog izdanja bili poznati razlog i plan njegove posjete. 


Stigao privatnim avionom u poslijepodnevnim satima

Princ Salman spada u red kraljevske porodice, ali je poznat kao biznismen te se njegovo bogatstvo procjenjuje na skoro tri milijarde američkih dolara. Procjenjuje se da je jedan od najmlađih milijardera na svijetu sa svojih 36 godina. Salman je poznat u evropskim krugovima i kao ljubitelj umjetnosti i sporta. 
Doktorirao je pravo na poznatoj Sorboni, a tečno govori arapski, engleski i francuski jezik.


Princ Salman veliki ljubitelj umjetnina (Foto: A. Kuburović)

Osnivač je „The Visionary Movers“ kluba, koji okuplja mlade svjetske lidere na jednoj platformi da bi razmjenjivali znanje, ideje, informacije, gradili mreže i stvarali kontakte i poticali međukulturološku razmjenu. 
Poslovi s naftom
Učestvovao je u međunarodnom samitu o ljudskim pravima koji su sponzorirali UNESCO i UN. Veliki je sportista i strastveni ljubitelj konjskih utrka. Princ Salman dobitnik je više nagrada i medalja različitih zemalja i organizacija. Osnivač je privatne aviokompanije, ali posluje i s naftom te je uključen i u građevinsku industriju unutar Kraljevine Saudijske Arabije, ali u drugim zemljama širom svijeta.  


Autor: N. M. - S. D. - M. Aš.

Nema komentara:

Objavi komentar