subota, 28. svibnja 2016.

Besplatno uče plivati djecu s invaliditetom




Trener i osnivač Plivačkog kluba SPID Amel Kapo nije ni slutio kakvu će radost donijeti malim herojima kada je počeo sa časovima plivanja za osobe i djecu sa invaliditetom.
Ovaj diplomirani trener sporta i tjelesnog odgoja (FASTO) prvim plivačkim koracima podučava 18-oro djece i odraslih sa invaliditetom i s posebnim potrebama. I to besplatno!
Ističe kako za ovaj posao treba ljubavi, strpljenja, i nadasve psihološke pripreme jer se radi o najosjetljivijoj kategoriji – djeci. Kapo je zajedno sa svojim prijateljem i kolegom u potpunosti posvećen svojim polaznicima.
Nažalost, u dražvi u kojoj živimo, rijetki imaju sluha za ovakve projekte. No, ipak ima i onih koji su prepoznali vrijednost i veličinu ovakvog jednog poduhvata, a to je kompanija Bosnalijek koja je prva i za sada jedina pritekla u pomoć.
– Bosnalijek je jedina kompanija koja je prepoznaa vrijednost ovog projekta i slijedeći koncept društveno odgovornog poslovanja pomogli su klubu kojem je pomoć neophodna. I hvala im neizmjerno uz nadu da će još neki pomoći, kazao je između ostalog Kapo.
Pogledajte kratki film koji smo snimili tokom posjete jednom treningu Plivačkog kluba SPID…

Nema komentara:

Objavi komentar