ponedjeljak, 4. travnja 2016.

Medunjanin poslao jasnu poruku selektoru Baždareviću


Reprezentativci Bosne i Hercegovine vratili su se minulog vikenda svojim klupskim obavezama nakon uspješnih provjera sa Luksemburgom i Švicarskom. I nastavili tamo gdje su stali. Četvorica Zmajeva obradovala nas je golovima, a još trojica upisali su asistencije. Očigledno da su uspješnu reprezentativnu priču uspjeli prenijeti i u svoje timove.
Povreda Šunjića
Posebno se istakao Haris Medunjanin koji je „ismijao“ odbranu i golmana Raanane te postigao gol u pobjedi Maccabi Tel-Aviva. To je Medunjaninu bio prvi gol u šestom ligaškom nastupu sa kojim je nagovijestio i povratak u reprezentaciju, gdje po mišljenju selektor Mehmeda Baždarevića nije zaslužio mjesto na zadnjem okupljanju. Tada je popularni Meša istakao da nepozivanje Medunjanina ne znači da je i otpisan te je poručio da će računati na njega kada se ustali u svom klubu. Haris upravo to čini posljednjih sedmica.
I Džeko je nastavio golgetersku seriju pogotkom za Romu u derbiju protiv Lazija iako je u igru ušao tek u 60. minuti. Postaje pomalo nevjerovatno kako Spalletti na kašičicu daje šansu svom ponajboljem igraču koji se pritom nalazi u odličnoj formi. Sjajnu partiju pružio je Anel Hadžić koji je odigrao svih 90 minuta za Eskisehirspor protiv Galatasaraya kojem je postigao gol, a stigao je upisati i asistenciju. Višća je također nastavio seriju golova, a ovaj put žrtva je bio Mersin. Nije ni čudo što su se prošle sedmice pojavili navodi da je za brzonogog veznjaka zainteresovano više bundesligaških klubova.
Duljević je jedan od najzaslužnijih za vrlo važnu pobjedu Sarajeva nad Borcem jer je upravo nakon njegovog centaršuta Barbarić postigao odlučujući gol. Ipak, mnogi su mišljenja da mladi fudbaler treba popraviti realizaciju nakon brojnih promašenih prilika u Banjoj Luci. Iz proteklog vikenda vrijedi istaći i važnu asistenciju Marija Vrančića za svoj Darmstadt u duelu protiv Stuttgarta. Nažalost, upravo na ovom susretu naš stoper Toni Šunjič zadobio je lakši potres mozga te još uvijek nije poznato kada će se vratiti na teren.
Asistencija Gojaka
Od ostalih reprezentativaca 90 minuta za svoj klub odigrali su Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, Emir Spahić, Marin Aničić, Edin Cocalić, Daniel Graovac, Mateo Sušić, Miralem Pjanić, Srđan Grahovac, Sanjin Prcić, Tino Sušić i Vedad Ibišević. Ervin Zukanović je u igru Rome ušao u 80. minuti, dok Senad Lulić, Sead Kolašinac, Asmir Begović i Muhamed Bešić nisu ulazili u igru. U ponedjeljak navečer svoje mečeve igrat će Ognjen Vranješ protiv Levante i Milan Đurić protiv Barija.
Pored nastupa pomenutih Zmajeva koji su se našli na posljednjem spisku selektora Baždarevića vrijedi pomenuti i odličnu partiju Ermina Bičakčića u remiju Hoffenheima i Kolna. Također, naš mladi reprezentativac Amer Gojak upisao je asistenciju u pobjedi Dinama dok je potencijalni Zmaj Dario Dumić postigao svoj prvijenac u dresu Nijmegena.

Piše: Nermin KUSTURA

Nema komentara:

Objavi komentar