ponedjeljak, 11. travnja 2016.

Jerlagić: Da ne bude kasno – angažirajte prof. dr. Francisa Boylea!



"Pozivam članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a posebno Bakira Izetbegovića da pozovu prof. dr. Francis Boyle da pruži dodatnu pomoć Bosni i Hercegovini na Međunarodnom sudu pravde u Hagu u tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije.
Prema mojim saznanjima prof. Boyle je spreman raditi na reviziji tužbe i samo traži da se njegovo ime doda uz postojećeg agenta sa svim ovlastima. Smatramo da sve što je potrebno jeste da Predsjedništvo Bosne i Hercegovine obavijesti Međunardni sud pravde u Hagu da uz sadašnjeg agenta takođe daje ovlasti i prof. Boyle da radi na tužbi za što ne treba dodatno ovlaštenje, kako je nam i sam prof. Boyle potvrdio.

Podsjećam BiH javnost da je prof. Boyle uspješno dobio tri tužbe u jeku rata, te da to dovoljno govori o njegovoj sposobnosti da uspješno dovede do kraja i reviziju tužbe.

Takođe, ističemo da nam je prof. Boyle rekao da je sve manje vremena da se pripremi tako obimna tužba što čini izgled za njenim dobijanjem sve manji. Prof. Boyle je više puta otvoreno u našim medijima ovaj čin nazvao sabotiranjem tužbe od strane aktuelnog agenta Softića.

Stranka za BiH je vođena svojom patriotskom dužnošću učinila sve što je u njenoj moći da se započne proces sa revizijom tužbe, te da se u njen rad uključi i prof. Boyle kao stručnjak svjetskog glasa sa čijim bi radom na tužbi šanse da se ona uspješno dobije bile daleko veće nego što su sada.

Propuštanje da se izvrši revizija tužbe i da se u njen rad uključi prof. Boyle bila bi pogubna za nasu državu i za žrtve agresije i genocida, te bi se time okrenula leđa svim ljudskim, moralnim i civilizacijskim vrijednostima.

Stranka za BiH izjavljuje da će nastaviti svoju borbu i pritisak da se izvrši revizija i da se u njen rad hitno uključi prof. Boyle, ali da ne želimo snositi nikakvu odgovornost niti imati udjela u bilo čemu što bi rezultiralo propuštanjem da se napravi rezivija tužbe i da se u njen rad uključi prof. Boyle.

Pozitivan ishod presude za Bosnu i Hercegovinu i okrivljenje Srbije bi značio milijarde eura odštete koju bi morala namiriti Srbija, a to je mnogo više od onih kapi u moru koje nam nudi Vučić svojom pomoći u Srebrenici."


Amer Jerlagić , Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegvinu

Nema komentara:

Objavi komentar