subota, 26. ožujka 2016.

TENIS:Džumhur uoči duela s Nadalom: Respektujem Rafaela, ali ga se ne bojim


Bh. teniser Damir Džumhur večeras igra meč 2. kola ATP turnira u Miamiju, a protivnik mu je španski teniser Rafael Nadal. Popularni Džumi je najavio veliku borbu.



Džumhur respektuje petog tenisera svijeta, ali to neće pokazati na terenu. Pokušat će na krilima pobjede protiv Leonarda Mayera u prvom kolu odigrati dobar meč protiv Nadala.

"Nadal nikome ne poklanja pobjede, a pogotovo ne na Mastersu. Međutim, sa igrom kao protiv Mayera, koji je i sam imao sjajnih mečeva protiv najboljih tenisera današnjice, vjerujem da mogu puno toga napraviti. Sretan sam što ću igrati protiv njega. Respektujem ga, ali to neću pokazati na terenu, gdje se želim ponašati kao da igram protiv nekog drugog", izjavio je Džumhur.

Straha pred duel s velikanom svjetskog tenisa nema. Ako ne uspije pobijediti, Džumhur želi barem dobro namučiti protivnika.

"Nemam razloga da ga se bojim, a sve sto treba je da budem opusten i dam sve od sebe. Vjerujem u sebe, mislim da mogu, ako nista, barem namuciti Nadala. Neću se predati, to je sigurno", završio je Džumhur.

Meč Džumhur - Nadal bi trebao početi oko 19:30 sati, a igrat će se na centralnom terenu.

Nema komentara:

Objavi komentar