subota, 21. studenoga 2015.

Mali princ i Dijamant nastavili sa dobrim partijama u rimskom klubu REMI BOLOGNE I ROME Tri penala na utakmici, Pjanić i Džeko sigurni realizatori



Bologna je večeras na svom stadionu dočekala AS Romu, klub naših reprezentativaca Miralema Pjanića i Edina Džeke, u okviru 13. kola italijanske Serie A. Domaći tim doveo je u vodstvo Adam Masina u 13. minuti, nakon velike gužve u šesnaestercu. Rezultatom 1:0 okončano je prvo poluvrijeme. 

Međutim, već početkom drugog, tačnije u 51. minuti zbog igranja rukom jednog od igrača Bologne za Romu je dosuđen najstrožiji udarac. Siguran i hladnokrvan sa bijele tačke bio je Miralem Pjanić.


Do potpunog preokreta u utakmici došlo je u 71. minuti. Ponovo je glavni sudija pokazao na bijelu tačku, nakon prekršaja jednog od domaćih igrača unutar šesnaesterca. Siguran realizator najstrožijeg udarca bio je Edin Džeko.
Iako je domaći tim prilikom prekršaja, iza kojeg je uslijedio drugi penal za Romu, ostao sa igračem manje, uspio je na kraju izvući bod. Konačan rezultat 2:2 djelo je Destra u 87. minuti, također sa bijele tačke-

Nema komentara:

Objavi komentar