četvrtak, 30. srpnja 2015.

Turski Milliyet objavio spisak najljepših mjesta Balkanu!


Balkan obiluje raznim mogućnostima kada želite putovati. Na njemu možete vidjeti najljepše prirodne ljepote, moderni gradski život, povjesne gradove, najljepša vrela...To je mjesto gdje se sudaraju različite kulture i nabrojat ćemo vam najljepša mjesta na Balkanu. U fotogaleriji pogledajte kako izgledaju ova mjesta.
Samostan Rila u Bugarskoj
Pravoslavni samostan u Bugarskoj osnovan u 10. vijeku godišnje privlači oko milion turista. Riječ je o historijski značajnom samostanu sa otvorenim pogledom na planinski krajolik.
Vrelo Bune u Blagaju
Ovo je najpoznatija građevina iz 17. vijeka igrađena na samom vrelu. Sa Tekije u Blagaju se pruža veličanstven pogled na prirodne ljepote koje se rijetko na jednom mjestu mogu vidjeti. Ovo mjesto se može posjetiti tokom cijele godine, vlada mediteranska klima i nećete požaliti ako se odlučite da posjetite ovo mjesto.
Aja Sofija, Istanbul, Turska
Sagrađena kao Grčka pravoslavna crkva , zatim preuređena u džamiju, nakon toga u muzej. Ovo je mjesto sa najljepšom arhitekturom u svijetu smješteno u srcu Istanbula.
Ohrid, Makedonija
Ovo jezero je od UNESCO-a proglašeno kao dio svjetske kulturne baštine. Oko njega se nalazi mnogo starih crkvi i samostana. Voda u jezeru je kristalno čista i podsjeća na ogledalo.
Dubrovnik, Hrvatska
To je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, može se posjetiti tokom cijele godine zbog mediteranske klime. Grad je historijski sa prelijepim zidinama i kulama u kombinaciji sa plažama koje djeluju kao ukras oko zidina.
Meteora, Grčka
Šest pravoslavnih samostana izgrađenih u 9. vijeku. Meteora je bila skupina od čak 24 manastira, danas je preostalo samo šest (pet muških i jedan ženski). Najbolje je ovo mjesto posjetiti u jesen ili proljeće.
Bledsko jezero, Slovenija
Jedno od najljepših mjesta sa predivnim pogledom na Alpe. Kristalno čisto jezero pored kojeg se nalazi predivna priroda i crkva sagrađena u 17. vijeku.
Sveti Stefan, Crna Gora
Mjesto se nalazi na obali Jadrana sa najljepšim plažama. Ovo mjesto posjećuju čak i velike svjetske holivudske zvijezde zbog čiste vode i sadržaja koje nudi.
Plitvička jezera, Hrvatska
Jedan od najpoznatijih nacionalnih parkova sa prekrasnim vodopadima. Predstavlja šumovit planinski kraj u kojem je nanizano 16 manjih i većih jezera kristalne modrozelene boje. Jezera dobivaju vodu od brojnih rječica i potoka, a međusobno su spojena kaskadama i slapovima

Nema komentara:

Objavi komentar