ponedjeljak, 14. prosinca 2015.

263 GODINA ZATVORA: Policajac monstrum počinio nezamisliv zločin!



Bivši policajac Daniel Holtzclaw koristio je svoj položaj i značku kako bi silovao ukupno 18 žena iz Oklahome. Redom je bila riječ o siromašnim ženama, crnkinjama koje već imaju policijski dosje zbog prosti*ucije ili droge. Tjerao ih je na sek*ualne odnose uvjeren da neće ni zucnuti zbog straha jer je policajac.


“Ne želimo da vidi svjetlo dana”

Zlostavljao ih je na različite načine, pipkao, tjerao na oralni se*s i silovao. U četvrtak je u suzama dočekao presudu, na svoj 29. rođendan, javlja CNN. Nakon vijećanja od oko 40 sati, porota ga je proglasila krivim za 18 od 36 točki optužnice. U to su uključena četiri silovanja i četiri prisile na oralni seks. Porota je za osuđenika zatražila kaznu od 263 godine zatvora, a sud će odlučiti o visini kazne sljedeći mjesec.

“Tražit ćemo od suda da optuženik više ne vidi svjetlo dana”, kazao je tužitelj  David Prater.

Cijela priča počela se odmotavati kada je jedna žena prijavila da ju je prometni policajac zaustavio na cesti i zlostavljao u lipnju 2014. godini. U sljedećim mjesecima njegovi kolege su otkrili sve grozote koje je radio ženama.

“Vaši prijestupi protiv žena u našoj zajednici predstavljaju najveći zloporabu položaja koje sam vidio u posljednjih 37 godina u ovoj agenciji”, napisao mu je u otkazu ugovora šef policije u Oklahomi William Citty.

Bijelci presudili azijatu zbog silovanja crnkinja

Suđenje je počelo u studenome a aktivisti su se redovito okupljali ispred zgrade suda kako bi upozorili na to da porota sastavljena od bijelaca odlučuje o sudbini silovatelja crnkinja. Prema zapisima sa suda, Holtzclawov otac je bijelac a majka Japanka.

Trinaest žena je svjedočilo na sudu. Jednu 17-godišnjakinju je silovao na terasi njene kuće, s jednom je dogovorio da će poništiti optužbe za konzumiranje droge, jednu je napao u policijskom automobilu…

Nema komentara:

Objavi komentar