četvrtak, 30. lipnja 2016.

VELIKA SRAMOTA: UEFA dala bizarno objašnjenje zašto neće biti minute šutnje za Istanbul!



                             Novi sramotni poziv UEFA-e



Čelnici UEFA-e navukli su bijes Turske i gnjev mnogih drugih država nakon odluke kako se neće odati počast žrtvama terorističkog napada u Istanbulu.

Naime, UEFA je odbila prijedlog da se prije večerašnje utakmice Poljske i Portugala oda počast žrtvama terorističkog napada u Istanbulu minutom šutnje.

Podsjetimo, u napadu bombaša samoubice ubijena je, prema posljednjim podacima, 41 osoba od kojih je 13 bilo drugih nacionalnosti, a stotine je ranjeno.

Ipak, UEFA smatra kako to nije razlog za minutu šutnje uoči prvog susreta četvrtfinala, a objašnjenje koje su poslali kao odbijenicu ovog prijedloga pomalo je bizarno.

"UEFA kaže da se takve počasti održavaju kada je napad povezan s fudbalom, zemljom domaćinom ili državom čija je reprezentacija još na Euru."

Očigledno nije važno to što je to Turska i nije važno što je turska reprezentacija bila na Evropskom prvenstvu jer je ispala.

Ovakva situacija gotovo sigurno ne bi se dogodila da je nekim slučajem Engleska, koja je također ispala sa Eura, pogođena terorističkim napadom.


Autor: N. K.

Nema komentara:

Objavi komentar