četvrtak, 31. ožujka 2016.

Nakon što je Kina najavila nove oštre sankcije SJEVERNOJ KOREJI PRIJETI KATASTROFA Kim Jong Un poručio: Pripremite se na žvakanje korijenja biljaka!




Sjevernu Koreju čeka nova katastrofa - glad. Toga je svjestan i njihov vođa Kim Jong Un, koji je svojim podanicima poručio da se ponovo pripreme na "žvakanje korijenja".

Upravo ovom scenariju mogli bismo svjedočiti budući da je Kina pristala na nove oštre sankcije protiv Sjeverne Koreje zbog njihovih nedavnih nuklearnih testiranja i balističkih lansiranja.

"Put ka revoluciji je dug i naporan. Možda nas čeka dug period tokom kojeg ćemo opet morati žvakati korijenje biljaka", navodi se u novinama koje su prenijele Kimovu poruku narodu.

Da je situacija ozbiljna pokazuju i informacije prema kojima je država naredila građanima Pyongyanga da svaki mjesec državi daju po pola kilograma riže dok su u ostatku zemlje već počela gomilanja hrane.

Tokom velike gladi u periodu između 1994. i 1998. godine u Sjevernoj Koreji umrlo je više od 3,5 miliona ljudi. Vlasti su tada zabranile korištenje riječi "glad" jer bi to impliciralo da su dotadašnje vođe iznevjerile svoj narod

Nema komentara:

Objavi komentar