srijeda, 30. ožujka 2016.

Bivši selektor oduševljen igrom Zmajeva HADŽIBEGIĆ: Pobjeda protiv Švicarske došla je u pravo vrijeme!




Legenda bh. nogometa Faruk Hadžibegić je sa posebnim zanimanjem pratio utakmicu naše reprezentacije protiv Švicarske koju su naši nogometaši igrali u Cirihu sinoć i riješili je u svoju korist.
Zaslužena pobjeda
Bivši selektor našeg nacionalnog tima je za "Avazov" portal kazao kako je izuzetno zadovoljan viđenim u utakmici protiv Švicarske i da je to put kojim moramo nastaviti.
- Lično mislim da je pobjeda protiv Švicarske došla u pravo vrijeme, jer da smo izgubili stvorila bi se jedna negativna atmosfera. Smatram da će ova pobjeda dobro doći na sportskom planu. Pobjeda je sasvim zaslužena i mislim da smo ubjedljivo bolji od Švicarske i kako smo igrali za mene bi bilo iznenađenje da je bilo koji drugi rezultat bio na kraju utakmice osim našeg trijumfa - kazao je za početak Hadžibegić.
Sadašnji trener francuskog Valenciennesa naglasio je kako nakon pobjede protiv Švicarske tek možemo da žalimo za propuštenim plasmanom na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, zato što bi tamo sigurno imali priliku ostvariti dobar rezultat.
- Apsolutno da postoji žal. Mislim da smo sami krivi što nismo otišli na EP. To je ogromna šteta i sportska i financijska, a imali smo priliku. Sami smo sebe eliminisali. Neodlaskom na EP ove godine sami sebi smo stavili omču oko vrata, jer sada nemamo nikakvog prostora za bilo kakve kalkulacije gledajući utakmice koje nas očekuju u septembru - kazao je Hadžibegić.
Sve osim pobjede ne bi bilo normalno
Hadžibegić je posebno istakao odličnu igru našeg tima na svim pozicijama i zaključio kako je sinoćnja pbjeda bila jedna od najboljih utakmica u posljednjih nekoliko godina koju je naša reprezentacija odigrala.
- Mi smo odigrali jedan fenomenalan susret. Svi su bili maksimalno angažovani, borbeni, potpuno koncentrisani. Svakako jedna od najboljih utakmica naše reprezentacije u posljednjih nekoliko godina. Igrali smo onako kako mi trebamo uvijek igrati i kako svi očekujemo od reprezentacije. Apsolutno sam zadovoljan i nisam nimalo iznenađen, jer sve osim naše pobjede sinoć ne bi bilo normalno - rekao je Hadžibegić.
Upitan da prokomentariše i debitante u našem nacionalnom timu koji su igrali u utakmicama protiv Luksemburga i Švicarske, Hadžibegić je rekao da je generalno zadovoljan svim igračima.
- Stil i način igre više gledam. Svi su bili dobri, opravdali poziv, a izbor prepuštam Baždareviću - rekao je kratko Hadžibegić.

Nemamo drugog puta osim plasmana na SP

U septembru počinju kvalifikacije za SP u Rusiji, a naši najbolji nogometaši su u nezgodnoj grupi sa Belgijom i opasnom Grčkom. Hadžibegić smatra da moramo ispraviti greške iz kvalifikacija za EURO u Francuskoj.
- Razočarali smo neodlaskom na EP. Sami smo sebe eliminisali, prema tome mi jednostavno nemamo drugog puta osim plasmana na SP. Moramo ići utakmicu po utakmicu i pobjeđivati - zaključio je za kraj Hadžibegić.

Nema komentara:

Objavi komentar