četvrtak, 4. veljače 2016.

Sjaj i bijeda TK-a: Vlast kupila novi automobil, Narodna kuhinja pred zatvaranjem!



Korisnici Narodne kuhinje Imaret u Tuzli sutra će svoj jedini dnevni obrok dobiti bez hljeba, a ukoliko Vlada Tuzlanskog kantona ne ispuni svoje obaveze, od 1. marta ove godine, Narodna kuhinja mogla bi zatvoriti vrata, izjavio je Hajrudin Šahić, predsjednik Muslimsnskog dobrotvornog društva Merhamet, javila je danas Anadolu Agency (AA). 
"Već smo morali reducirati broj korisnika, koji je smanjen za 1.200, a trenutno pripremamo 2.500 dnevnih obroka. Imamo zalihe hrane za narednih 15 dana, s tim da će korisnici četvrtinu hljeba dobivati svaki drugi dan, a tu ćemo praksu morati početi primijenjivati od sutra. Važno je napomenuti da je 50 procenata naših korisnika populacija sa socijalnog dna, odnosno to su ljudi bez ikakvih primanja, a prilikom reduciranja broja korisnika, morali smo izbrisati i veći broj penzionera koji imaju minimalne penzije", rekao je Šahić. 
Ukoliko Vlada TK ne bude intervenirala odmah, a obavezala se na godišnji iznos OD 315.000 KM, Šahić tvrdi da se dugovanja prema dobavljačima neće moći izmiriti. On je također rekao da Merhamet ne traži novac, nego predlaže vlastima da sklope ugovore sa dobavljačima i proizvođačima hrane.
Da vlasti u Tuzlanskom kantonu, kada hoće mogu pronaći budžetski novac, za prema njihovim prioritetima važnije stvari, govori podatak da je predsjedniku Skupštine Tuzlanskog kantona, Senadu Aliću Šilji (SDA) nedavno kupljen novi automobil koji je koštao 48.000 maraka, i ako je prethodni star devet godina još uvijek u voznom je stanju.

Nema komentara:

Objavi komentar