petak, 26. veljače 2016.

DA LI JE ISTINA DA DIM DUHANA ŠTITI ŠTITNJAČU I POMAŽE IMUNOLOŠKOM SISTEMU?



Uvjeravaju nas na svakom koraku kako je cigaretni dim glavni uzročnik najgorih i najopasnijih bolesti za koje naša medicina još uvijek nema lijeka. S druge strane, do nas dopire sve više znanstvenih istraživanja koja pokazuju kako prirodan duhan ima nevjerojatna ljekovita svojstva.

Endokrinolog dr. Paul W. Ladenson na odsjeku patologije, onkologije i radiologije medicinskog fakulteta John Hopkins napravio složenu i dugogodišnju studiju u kojoj je otkrio nekoliko vrlo interesantnih podataka vezanih uz pušenje duhana, uključujući i sekundarno pušenje cigaretnog dima.


Naime, Ladenson je otkrio kako čak i najmanje udisanje (sekundarno) udisanje cigaretnog dima smanjuje efekte Hashimotove bolesti to jest oblika tireoiditisa. Iako postoji nekoliko oblika tireoiditisa (tihi limfocitni u subakutni) Hashimotov tireoiditis je kronična autoimuna bolest koja označava upalu štitne žlijezde s limfocitnom infiltracijom iste. Ovakav oblik hipertireoze je danas najčešći i najteže se liječi.
U SAD-u se svake godine izda preko 70 milijuna recepata s lijekovima za zalječenje Hashimotove bolesti, smatra se da je samo u SAD-u od kraja drugog svjetskog rata 20 milijuna ljudi bolovalo od iste dok se danas liječi preko 400 tisuća pacijenata.
Upala štitnjače – Hashimotov tireoiditis.
Iako je Landeson otkrio i kliničkim studijama potvrdio korisnost duhanskog dima u liječenju poremećaja i teških oboljenja štitne žlijezde, medicina i farmacije su ignorirali njegova istraživanja sve dok nije ustanovio da cigaretni dim sadrži visoke koncentracije alkaloida anatabina koji se pojavljuje i u drugim biljkama poput paprike, zelenih rajčica, krumpira, velebilja i patlidžana.
Nakon ekstrahiranja anatabina iz duhana i stvaranja Anatabloca, po prvi put su znanstvenici mogli gledati kako nestaje upalni proces u štitnoj žlijezdi bez nuspojava koje su obično pratile tretmane vezane uz štitnu žlijezdu.
Dim organskog duhana je s druge strane toliko pun anatabina da liječi i druge upale poput koronarnih arterijskih bolesti (kardio-athero geneze), Alzheimerove bolesti, gastroenterologije, reume, raka, autoimunih bolesti poput lupusa, dijabetesa, astme, reumatoidnog artritisa i brojnih drugih poremećaja i bolesti. Nakon ispitivanja u pet saveznih država, Michiganu, Floridi, Teksasu, New Jerseyu i Illinoisu, Landensonov Anatabloc je postao pravo malo blago u liječenju različitih vrsta upala bez potrebe za korištenjem antibiotika.
S druge strane, većina osoba koja prestane pušiti naglo poveća težinu, s obzirom da poremećaji u štitnjači uzrokuju nagle promjene u tjelesnoj težini, ovo bi mogao biti još jedan razlog za ozbiljna istraživanja koja bi pokazala koliko spojevi u duhanskom dimu zaista utječu na ljude i koliko je organski duhan ljekovit, a ne toksičan (osim naravno gotovo 600 kemikalija koje se u duhan dodaju u tvornicama).
Iznimno je uznemiravajuće što priroda nudi ljekovite kemikalije koje farmacija i medicina u potpunosti negira i ignorira samo zato što se isti ne mogu patentirati ili zato što u potpunosti liječe bolesti.
Medicina bi trebala izliječiti naše bolesti, a farmacija bi trebala biti podrška medicini, točnije, ljudskome zdravlju. Koliko je to daleko od istine i pravog stanja na terenu, možemo svakodnevno vidjeti.
Mi ćemo i u budućnosti nastaviti tragati za istinom, kakva god bila.




Nema komentara:

Objavi komentar