četvrtak, 31. prosinca 2015.

Hakan Calhanoglu, turski reprezentativac Igrač Bayera nakon što je posjetio Meku i Kabu: Naježio sam se, želim da svi ovo dožive!



Hakan Calhanoglu, član Bayer Leverkusena i reprezentativac Turske iskoristio je pauzu u Bundesligi kako bi posjetio Kabu, centralno svetilište islama.
Jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u Evropi oduševljen je posjetom Saudijskoj Arabiji, a svoje impresije podijelio je korisnicima Instagrama.

- Nadam se da će nam svima biti suđeno da posjetimo Kabu. Želim da svi doživite ovaj osjećaj. Kad sam ugledao Kabu nisam mogao zadržati suze i sav sam se naježio – napisao je Calhanoglu.
Podsjetimo, prije tačno mjesec dana u derbi utakmicu 14. kola njemačke Bundeslige između Leverkusena i Schalkea obilježio je nesvakidašnji incident koji su napravili gostujući navijači.
Naime, fudbaler domaćeg tima Hakan

Calhanoglu našao se na udaru pristalica rivala prilikom izvođenja kornera. Prema njemu je doletio sendvič, a njemački mediji prenose da je u njemu bila svinjetina, koja je strogo zabranjena u islamskoj vjeroispovjesti. Ipak, ova provokacija divljaka nije uspjela zahvaljujući reakciji fudbalera koji je na gađanje odgovorio tako što je pokupio sendvič s trave, nekoliko puta ga prinio ustima i iznio sa terena. Fantastičan gest turskog igrača naišao je na odobravanje na internetu, a turski navijači po društvenim mrežama čestitaju mu što je "ukazao poštovanje hljebu". 




Nema komentara:

Objavi komentar