petak, 30. listopada 2015.

PROVJERITE: Nedostatak ovog vitamina tjera vas da jedete i da se debljate!



Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of American College of Nutrition pokazalo je da postoji povezanost između kilaže te vitamina i minerala koje konzumiramo
Studija je otkrila da npr. količina vitamina A u organizmu može itekako utjecati na debljanje!
Istraživači su analizirali odgovore više od 18.000 Amerikanaca danih u sedam godina, koliko je trajala anketa, a istraživanje je ukazalo na to da su pretile osobe imale od 5 do 12 posto niži unos svih mikronutrijenata.
Otkriveno je nekoliko specifičnih nedostataka: u usporedbi s normalnom tjelesnom masom odraslih osoba, 20 posto više pretilih odraslih osoba nema dovoljno vitamina A, te magnezija.
Što nam kazuju ovi podaci?
Jedno od objašnjenja glasi da osobe s višim indeksom tjelesne mase (BMI) jednostavno imaju tendenciju jesti hranu s manje hranjivih tvari.
No autori studije ističu i drugu mogućnost: nedovoljan unos hranjivih tvari zapravo može pomoći pretilosti.
Vitamin A, kako objašnjavaju stručnjaci, povezan je s regulacijom masnih stanica i hormona, što utječe na održavanje zdrave tjelesne težine.
Kontrolira naš osjećaj gladi i utječe na količinu masnoća pohranjenih u tijelu. Ukoliko ovih vitamina nemamo dovoljno u organizmu, to može utjecati na tjelesnu težinu.

Nema komentara:

Objavi komentar