subota, 29. kolovoza 2015.

TAJNI TRIKOVI ZA YOUTUBE Gledajte klipove u UHD-u, od 360 stepeni...



Na stranici youtube.com postoji mnogo usluga za koje korisnici ni ne znaju. Ove usluge uveliko mogu poboljšati iskustvo gledanja video sadržaja na toj stranici, a mi vam donosimo načine kako da ih i iskoristite. Gledajte sve klipove u HD-u Na Youtubeu obično lako možete naći opciju da poboljšate kvalitet videa, ali nekada to i nije omguće. Dodajte nekoliko tajnih kodova na kraj videa poput “&fmt=18” za stereo zvuk i rezoluciju 480x270 ili „&fmt=22“ za 1280x720 rezoluciju. Gledajte u UHD-u Ukoliko imate 4K televizor , možete uživati u ultra kvaliteti velikog broja videa na youtube. Ipak, stoji upozorenje da vam za takvu rezoluciju, četiri puta veću od HD-a, treba jako dobra internet konekcija. - 


Gledajte klip u 360 stepeni Za potpuno uživanje youtube je pokrenuo uslugu pomoću koje možete rotirati video. Za ovo vam je potrebam Chrome browser, a mišem možete okretati i posmatrati koji god ugao želite. 


Primjer ovakve usluge je reklama NIKE-a u kojoj glumi Neymar. Osjetite kako je biti jedan od najboljih igrača svijeta - dovoljno je da video rotirate mišem.  


Nasloni se i gledaj Ukoliko vam je pokvaren miš, ili jednostavno želite da se zavalite i gledate klipove, to je moguće na linku youtube.com/leanback. Na ovom linku svu navigaciju možete raditi samo koristeći tastaturu. Režite klipove na Youtubeu Ova stranica ima i pristojan servis za uređivanje uplodovanih video klipova. Ova usluga štedi vrijeme, ukoliko vam je potrebno samo rezanje klipova i druge osnovne operacije. 


Nema komentara:

Objavi komentar