ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

Odradio jedan dan u Njemačkoj; evo kako je potrošio dnevnicu



‘Želio sam pokazati koliko čovjek sa srednjom stručnom spremom može obitelji priuštiti za jedan dan rada u Njemačkoj.’Vlado Matanović iz Zagreba radi u Hrvatskoj. Nedavno je na jedan dan upućen u njemački Schwangau odraditi posao – montirati stepenice za slučaj nužde. Odmah je znao što će učiniti sa zarađenom dnevnicom. Nakon radnog dana, uputio se u trgovinu. Što je taj dan zaradio, to je i potrošio. Uglavnom na svoja dva anđela – svoju djecu. Naravno, nije novac odmah nakon obavljena posla dobio ‘na ruke’. Ponio ga je od kuće.
– Želio sam pokazati koliko čovjek sa srednjom stručnom spremom može obitelji priuštiti za jedan dan rada u Njemačkoj. Ako obratite pozornost, vidjet ćete da na fotografijama nisu samo slatkiši – tu su kobasice, svježa tjestenina, umaci za tjesteninu, kava, mlijeko, dobre mesne konzerve, riblji štapići visoke klase, salate s tjesteninom, sokovi… I tek onda slatkiši – 120 komada. I uz to sve, kućne potrepštine. Sve dobre stvari, nisu najjeftinije. I to sve za jedan radni dan – kaže nam Vlado.
Ovo, naravno, ne čudi, ako znamo da je, prema podacima Eurostata za 2013. godinu, njemačka kupovna moć dvostruko veća od kupovne moći u Hrvatskoj. Bacite pogled na slike i pogledajte što je Vlado za jedan radni dan u Njemačkoj priuštio svojoj djeci u Hrvatskoj
Nadamo se da će Hrvatska kroz godine doista postati jedna od najbogatijih i najrazvijenijih država EU, kako je to nedavno najavila novoizabrana predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović, kako bi ovakvi prizori postali i svačija hrvatska svakodnevnica.




Nema komentara:

Objavi komentar