ponedjeljak, 27. srpnja 2015.

Muslimanka tinejdžerka, koja nosi hidžab, osvaja nagradu za “Najbolje obučenu”


Osamnaestogodišnja Abrar Shahin je upravo osvojila nagradu “Najbolje obučena” u srednjoj školi u Cliftonu, NJ. Ova tinejdžerka sa super stilom nosi hidžab kao dio njene vjere. Abrar je uvijek vodila računa o modi, istražujući posljednje trendove. “Provodim jutra i popodneva u pripremama za oblačenja”, rekla je za Seventeen.com
Dok nema razloga da djevojka koja nosi hidžab ne bude moderna, Abrar je vrlo uzbuđena zbog priznanja i na to kako se to odrazilo na veću prihvaćenost od strane njene generacije.
“Kao mlada muslimanka Amerikanka, čini me sretnom saznanje da dolazim iz generacije koja prihvata i koja je otvorenog uma”, rekla je. “Moja sestra je maturirala u istoj srednjoj školi prije 10 godina, ali kaže da nikada ne bi mogla niti zamisliti osvajanje ove nagrade.”


Ona želi inspirisati druge da izraze svoje jedinstvene stilove kroz odjeću i da ne brinu što ljudi govore. “Samo želim da svaka djevojka zna da se ne bi trebala plašiti da se izrazi kroz svoj stil. Odrastanje može biti teško, ali jedini način za slamanje stereotipa jeste ostati vjeran sebi i svojim vjerovanjima.”


Nema komentara:

Objavi komentar