četvrtak, 24. ožujka 2016.

Sarajevska Vijećnica u bojama zastava Belgije i Turske

Glavni grad BiH večeras na simboličan način odaje počast žrtvama terorističkih napada koji su se dogodili jučer u Briselu i nedavno u Ankari i Istanbulu. Zgrada Vijećnice večeras je označena bojama zastava Belgije i Turske.



Gradska uprava Grad Sarajeva odlučila je da počast žrtvama teorističkih napada koji su potresli Tursku i Belgiju, ali općenito i čitavu Evropu, oda tako što će jednu od najreprezentativnijih građevina u BiH obilježiti bojama nacionalnih zastava Belgije i Turske.


Na taj način Sarajevo se pridružuje akciji svjetskih metropola s ciljem podrške građanima ali i vlastima tih zemalja, u borbi protiv terorizma.

Podsjećamo, u terorističkom napadu koji se nedavno dogodio u centru Istanbula smrtno su stradale četiri osobe, a preko 30 je povrijeđeno. S druge strane u Briselu je u jučerašnjim terorističkim napadima na aerodromu i metrou u centru Brisela stradala 31 osoba, dok je preko 250 ranjeno. Odgovornost za napade preuzeo je IDIL.

Nakon ovih napada u većini zemalja Evrope sigurnosne mjere podignute su na viši nivo, a brojni svjetski zvaničnici osudili su monstruozne terorističke napade, te najavili odlučniju borbu protiv terorizma.

Nema komentara:

Objavi komentar