Vrijeme prirpreme zimnice uveliko traje, posebno ove godine kada nam vrijeme nije pretrano naklonjeno, pa većinu povrća treba mnogo ranije obraditi za zimu. Iskorstitie predstojeće dane za pripremu najomiljenijih priloga, salata i soseva zimi.
Evo vam jedan recept kojim ćete biti i više nego zadovololjni.
POTREBNO JE:
5 kg žute i crvene paprike, 3 l vode, 500 ml vinskog sirćeta, 200 g soli, 250 g šećera, 1 kesica bibera u zrnu, 1/2 vezice peršuna, po želji bijeli luk.
POTREBNO JE:
5 kg žute i crvene paprike, 3 l vode, 500 ml vinskog sirćeta, 200 g soli, 250 g šećera, 1 kesica bibera u zrnu, 1/2 vezice peršuna, po želji bijeli luk.
PRIPREMA:
Paprike očistite od peteljki i sjemenki i isjecite na trake. U veću šerpu stavite vodu, sirće, so, šećer i biber da provri, pa u toj smjesi barite paprike.
Paprike očistite od peteljki i sjemenki i isjecite na trake. U veću šerpu stavite vodu, sirće, so, šećer i biber da provri, pa u toj smjesi barite paprike.
Obarene paprike stavljajte u sterilisane tegle, dodajte sjeckani peršun i po želji bijeli luk i do vrha napunite tečnošću u kojoj su barene.
Zatvorite tegle, obavijte ih ćebetom ili peškirom i ostavite do sutra da se ohlade, pa zatim odložite na suvo i hladno mesto za zimu.
Nema komentara:
Objavi komentar